maandag, juli 22, 2024
Muzikale LetterProgramma'sUit de studio

Nieuws uit tv- en filmwereld

Tijd om er opnieuw wat nieuws uit film en tv-wereld er bij te nemen.

Tomas De Soete krijgt hoofdrol in fake true crime Fiskepark op Canvas

Fiskepark is een parodie op het true crime genre (‘Making a Murderer’ en ‘Amanda Knox’). In de 7-delige serie voeren de makers hun eigen onderzoek naar een misdaad. Met hun verhaal willen De Soete en co het genre en de authenticiteit ervan in vraag stellen. Fiskepark is dan ook een fake true crime, met een gezonde dosis humor. De serie werd geschreven door Filip Lenaerts (Tytgat Chocolat), Joeri Vlekken en Tomas De Soete zelf. Naast hoofdrolspeler De Soete zijn ook Jan Jaap van der Wal, Bent Van Looy en vrouwlief Siska Schoeters te zien in de reeks. We mogen de serie ten vroegste verwachten in 2019.

Harry Styles wordt uitvoerend producent van de sitcom ‘Happy Together’

‘Happy Together’ vertelt het verhaal van een getrouwd koppel wiens leven abrupt verstoord wordt door een jonge popster die bij de tortelduifjes komt inwonen. De plot is geïnspireerd op Styles’ eigen ervaringen tijdens de snelle opgang van One Direction, toen hij bij zijn vriend Ben Winston en diens vrouw ging intrekken in een Londense wijk. De rol van de popartiest wordt vertolkt door Felix Mallard. Die kennen we als Ben Ian Kirk in de Australische soap ‘Neighbours’. De serie wordt komende herfst op CBS uitgezonden.

Amazon Prime Video maakt fictiereeks carrière van de legendarische voetballer Diego Maradona

De serie zal gaan over het leven van de 57-jarige Argentijn, gaande van zijn beginjaren als professionele voetballer tot de grote successen die hij boekte in Spanje en Italië, en tijdens de wereldbeker van 1986. Het meest opvallende moment uit zijn carrière is waarschijnlijk het doelpunt met de “hand van God” tegen Engeland tijdens dat WK. de Argentijn scoorde er met de hand, maar het doelpunt werd toch niet afgekeurd. De rol van Maradona wordt in de serie hoogstwaarschijnlijk vertolkt door een Spaanssprekende acteur, maar wie dat uiteindelijk wordt is nog niet bekend.

Stripauteur Stan Lee eist een miljard dollar van zijn voormalige productiefirma

Het bedrijf POW! Entertainment, dat Lee in 2001 mee oprichtte, werd vorig jaar door een Chinese investeringsgroep verworven. Zijn toenmalige zakenpartners hadden toen geprobeerd de rechten op zijn naam tegen zijn wil te verkopen. De 95-jarige striplegende kon in die periode de dood van zijn echtgenote moeilijk verwerken en was na een oogoperatie bijna volledig blind geworden. Hij kon zich niet herinneren dat hij een document had ondertekend waarin hij afstand doet van zijn rechten. Zijn advocaat suggereert in zijn klacht dat de partners van Lee zijn handtekening hebben vervalst of hem over de inhoud van het contract hebben voorgelogen. We kennen de man uiteraard als de geestelijke vader van Spider-Man, de Hulk, X-Men en Iron Man.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *