maandag, mei 20, 2024
Uit de studio

Norbert Van Slambrouck van Liedje voor Mary-Ann en VBRO overleden

We vernemen via het ‘Brugs Radiohuis’ het overlijden van Norbert (Van Slambrouck). Hij overleed op 3 februari op 85-jarige leeftijd in het AZ Delta in Rumbeke.

Hij groeide op in de Brugse Katelijnestraat en studeerde economische wetenschappen. Hij werd licentiaat in 1963.

In 1968 ging hij voluit voor een succesvolle zangcarrière. Norbert scoorde hits zoals “Liedje Voor Mary-Ann”, “Pas Op Voor De Verf”, “En Dat Vergeet Ik Nooit. Hij trad zowat overal op en werd één van Vlaanderens populairste zangers met een nooit eerder geziene show. Hij had toen al z’n eigen Hey-meisjes en orkest mee op het podium.

In mei ’68 kreeg hij de aanbieding om een eigen radioprogramma te verzorgen op BRT 2 : “Variété met Norbert”.

Op het toppunt van z’n succes werd hij ernstig ziek. Na zijn herstel werd hij gecontacteerd door Sylvain Tack voor de start van zeezender Radio Mi Amigo. Mi Amigo werd een enorm succes en haalde tot één miljoen luisteraars. Norbert werd niet alleen dj op Mi Amigo, hij was ook de top-dj van de populaire Mi Amigo Drive-in Show.

In 1974 nam hij de artistieke leiding van een discotheek in Sint-Kruis-Brugge, het “Norbert Hey Center”. Zowat alle zangvedetten kwamen er optreden. Donna Summer stond erop om in haar glorieperiode gratis te komen optreden, omdat hij haar gelanceerd had.

Daar zag ook de Brugse Radio VBRO het levenslicht.

In een mum van tijd werd de zender razend populair en enkele jaren later was het een volwaardige radio, met een eigen nieuwsredactie, een degelijke programmatie en een bekwaam team van presentatoren en technici. De VBRO bracht immers van meet af aan een unieke sound en sfeer in de ether, met een breed muziek-aanbod en typische programma’s, vaak met een Brugse naam. zoals “Muziek Binst Da’j Werkt”,

Norbert woonde laatst in de luwte in Rumbeke. Hij overleed aan de gevolgen van opeenvolgende complicaties na een val.

Ik heb het geluk gehad Norbert meerdere keren te ontmoeten. Hij was op en top een professioneel radiomaker en showbizzmens. Hij was veeleisend voor zichzelf en zijn medewerkers. Niettegenstaande zijn grote succes bleef hij wel heel eenvoudig in de omgang.

R.I.P. Norbert.

Aan de familie, vrienden, collega’s en sympathisanten, onze oprechte blijken van deelneming bij dit afscheid.

Eric Verhenne

Voorzitter Radio Oost West.

PS : zie ook https://www.youtube.com/watch?v=s8nQNIyWBB0 en https://www.youtube.com/watch?v=OuZzGmrdcQ0