vrijdag, mei 24, 2024
TijdslijnUit de studio

Vandaag in de Tijdslijn: zware explosie in Beiroet op 4 augustus 2020

Net een jaar geleden vallen bij twee zware explosies in de Libanese hoofdstad Beiroet minstens 200 doden en meer dan 6000 gewonden.

De explosie werd veroorzaakt door de ontploffing van 2750 ton ammoniumnitraat. Het kunstmeststof lag al zes jaar zonder specifieke veiligheidsmaatregelen opgeslagen nadat het in beslag was genomen. De eerste explosie werd gefilmd door vele smartphones toen plots de tweede en veel zwaarder explosie plaatsvond. Op de beelden zag je de paddenstoelwolk, wat duidde op een enorme kracht. De explosie gaf 3,5 op de schaal van Richter. De volledige haven van Beiroet en een deel van de stad werden vernield.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *