maandag, juli 22, 2024
Tijdslijn

Vandaag in de Tijdslijn: Boeing 737 blijft wereldwijd aan de grond

Op 10 maart 2019 stort voor de tweede keer een Boeing 737 MAX neer enkele minuten na het opstijgen. Vijf maanden eerder stortte al een 737 MAX neer ook enkele minuten na het opstijgen. Toen was het een vlucht van de Indonesische luchtvaartmaatschappij. 

Vandaag gaat het om een vlucht van Ethiopian Airlines. Alle 157 inzittenden kwamen om het leven. Het vliegtuig was nog maar vier maanden oud en had 1.200 vlieguren. Het laatste grote onderhoud dateerde van een maand eerder. Boeing zette de productie van de 737 MAX tijdelijk stop. Alle verkochte toestellen bleven wereldwijd aan de grond. Dag op dag een jaar en negen maanden later in december vorig jaar (2020) steeg opnieuw een Braziliaanse 737 MAX op voor een vlucht van ruim een uur. Intussen vliegen alle MAX-toestellen weer wereldwijd. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *