maandag, juli 22, 2024
Coronaregio aan het woordUit de studio

Regionale regels rond de mondmaskers in onze regio versoepelt

Op vrijdag 21 augustus hebben de burgemeesters van de Midwest-regio (= de regio van Radio Oost West 😉 ) beslist om een aantal regionale maatregelen te versoepelen en deze zo goed mogelijk af te stemmen op de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus.

De beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus kan je hier terugvinden. 

Tijdens een overleg op 21 augustus hebben de burgemeesters de regionale maatregelen, genomen eind juli, afgewogen tegenover de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Globaal is beslist zich als regio te aligneren op die beslissingen. Wat door de Nationale Veiligheidsraad is vastgelegd geldt ook voor de gemeenten van Midwest. Maar daarbovenop handhaven alle gemeenten uit de regio Midwest bijkomende bepalingen:

  • Het bijhebben van een mondmasker (mond-en neusbescherming) of elk ander alternatief in stof blijft verplicht. 
  • Het dragen van een mondmasker (mond-en neusbescherming) of elk ander alternatief in stof is in de regio ook verplicht op recyclageparken (maar niet langer op parkings van warenhuizen, woonzorgcentra, publieke speelterreinen …). Op zoek naar een overzicht? Dat kan je hier terugvinden. 
  • Er is een registratieplicht voor alle evenementen
  • Alle evenementen dienen vooraf ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de burgemeester. 

Deze maatregelen zijn van kracht vanaf 21 augustus 2020. 

Cijfers in onze regio

De cijfers van het aantal besmettingen evolueert ook in de regio Midwest. Tegenover de situatie eind juli merken we globaal een verbetering op. Al leert de praktijk dat die situatie snel kan veranderen. We moeten dan ook ten allen tijde alert blijven. In eerste instantie moet dan ook verder worden ingezet op preventie en “gezond verstand”. Wanneer en waar het druk is, blijft het dragen van een mondmasker aangewezen.

De evolutie in de regio doet de burgemeesters van Midwest om niet in extenso alle maatregelen te handhaven die bovenop de Federale maatregelen werden aangenomen in alle gemeenten van de regio.

Midwest-Voorzitter en burgemeester van Roeselare Kris Declercq: ‘De situatie evolueert ook in de regio. Globaal lijken de cijfers de goede kant uit te gaan al moeten we te allen tijde alert blijven. De bijkomende maatregelen die werden genomen kunnen versoepeld worden. Met de regio Midwest blijven we wel een aantal gezamenlijke bijkomende maatregelen behouden.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *