donderdag, juni 13, 2024

Radio Tieltse Europafeesten 2020

Geen stadsfestival dit jaar, maar wel drie dagen op en top de sfeer van de Tieltse Europafeesten. Dit jaar met ‘Radio Tieltse Europafeesten’. Stem je radio af op 106.5 fm of luister via radiooostwest.be en geniet op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli van ambiance, boeiende interviews en live optredens !

Radio Oost West verhuist in het gebruikelijke TEF-weekend zijn studio naar de oude voorhal van het stadhuis, die wordt omgetoverd tot een ware radiostudio. Wat mag je verwachten?
– De leukste songs! En wat voor songs! Enkel nummers van artiesten die ooit speelden op de Tieltse Europafeesten, sinds 1959.
– De interessantste interviews! Met personen die ofwel vanuit hun beroep ofwel vanuit hun vereniging de Tieltse Europafeesten mee hebben gemaakt.
– De mooiste optredens! Inderdaad, want twee Tieltse bands en een band met Tieltse roots zijn bereid om een livesessie te spelen in de radiostudio:
o Hideaway op vrijdag 3 juli om 20u00
o McBee’s Brewery op zaterdag 4 juli om 20u00
o Schorriemorrieband op zondag 5 juli om 15u00

Stem dus drie dagen lang je radio af op 106.5 fm. Perfect om te beluisteren op je terras. Maar er is meer: voorbijgangers kunnen via de ramen van de oude voorhal het reilen en zeilen van het radiomaken mee volgen.
En het is nog niet gedaan: alles wordt door Sarto TV drie dagen lang gefilmd en live gestreamd via een youtubekanaal dat op de stadswebsite zal verschijnen (youtube.tielt.be).

We laten de situatie dus niet aan ons hart komen en maken er een absoluut topweekend van!

Uitzenduren Radio Tieltse Europafeesten
o vrijdag 3 juli van 18u00 tot 22u00
o zaterdag 4 juli van 11u00 tot 22u00
o zondag 5 juli van 9u00 tot 20u00

Live-optredens

Hideaway – vrijdag 3 juli – 20u00

Hideaway bestaat dit jaar 34 jaar. De groep kan bogen op een lange en avontuurlijke geschiedenis waarbij ze bijna in elke parochie van het land speelden. De groep begeleidde ook menig Amerikaans artiest die in de lage landen kwam toeren. Ook het buitenland is voor Hideaway niet onbekend; tot in Canada mochten ze van hun blues proeven! In hun huidige rangen herkennen we twee bekende Tieltenaars: grondleggers Jean-Marie Herman (sologitarist uit Kanegem) en Johan Guidee (drummer).

Meer info over Hideaway op www.hideaway.be en via facebook: www.facebook.com/Hideaway

McBee’s Brewery – zaterdag 4 juli – 20u00

Op zondag 4 juli 2010 gaf McBee’s Brewery het allerlaatste optreden op het Marktpodium tijdens de Europafeesten. Allen gingen ze hun eigen weg maar dit jaar komen ze voor even weer samen om het beste van zichzelf te geven. Ze noemen het zelfs de ‘distillers edition’ zoals een whisky die 10 jaar
gerijpt heeft. Helaas strooide het coronabeestje roet in het eten en staan ze niet op het TEF-podium. Maar niet getreurd. Speciaal voor Radio Tieltse Europafeesten selecteren zij hun fijnste songs.

Schorriemorrieband – zondag 5 juli – 15u00

De Schorriemorrieband is ontstaan uit het jaarlijkse kindertheater van Theater Dakwerken tijdens de Europafeesten. Hun optreden zal heel wat hartjes sneller doen slaan. Deze familievoorstelling steekt vol ambiance, goede muziek en hilarische radio. Tielts talent op zijn best. Speciaal voor Radio Tieltse
Europafeesten wordt een radiovoorstelling op maat gemaakt.

Radio Oost West

Radio Oost West is een regionaal radiostation dat uitzendt vanuit Tielt en Wielsbeke. De studio is gelegen in het naburige Wingene (Hoogweg 16). Radio Oost West biedt familieradio met een ruim muziekaanbod. De focus ligt op lokale en regionale informatie. Lokale verenigingen zijn dan ook
steeds welkom in de studio.

Radio Oost West is te ontvangen via de fm-band in Tielt en omliggende. Je stelt je radiotoestel in op 106.5 fm. Vanuit Wielsbeke kies je voor 107.3 fm. Verder kan je luisteren via radiooostwest.be. Radio Oost West zendt uit sinds 1 januari 2018. Daarvoor kon je op 106.5 fm luisteren naar Molenland fm, gezellige familieradio voor de Tieltse regio.

Sarto TV

Sarto TV ontstond eind 1980 uit de gedachte de beschikbare videoapparatuur, toen twee videorecorders en één camera, te gebruiken voor de ontspanning van de patiënten van het pas geopende Sint-Andriesziekenhuis. Daar was een intern tv- en radionetwerk tot in elke kamer voor
beschikbaar.

Voluit staat Sarto voor Sint-Andriesziekenhuis Radio en Televisie Omroep. SartoTV heeft als doel het verblijf van de patiënten in het Sint-Andriesziekenhuis en de bewoners van het woon- en zorgcentrum Samen in Tielt zo aangenaam mogelijk te laten verlopen door het verzorgen van tv-
uitzendingen met eigen opnames.

Sarto TV beschikt over een 20-tal actieve medewerkers die zich volledig belangeloos inzetten en waarvan de meesten geen personeel zijn van het ziekenhuis of het woon- en zorgcentrum. In de waaier van toneelverenigingen uit de streek waar SartoTV jaarijks op bezoek is, vinden we
onder meer Klavertje Vier uit Markegem, De Totetrekkers en Toneelvereniging Bouckhout uit Wingene, Loridanskring en Theater Binnenstebuiten uit Pittem, Theater Dakwerken en ’t Aerseels Volkstoneel uit Tielt en De Zingende Steren en Nut en Vermaak uit Waregem. Ook dans-, turn- en
muziekopnames staan regelmatig op de planning.

Verder neemt SartoTV ook publieke gebeurtenissen op zoals de Roefeldag, de Tieltse Sportprijzen, een kerstconcert en tal van grote culturele evenementen uit de Tieltse regio. Enkele keren per jaar vult de vrijwilligersgroep van SartoTV dit rijtje aan met eigen producties zoals de nieuwjaarswensen.